Essensor en Wageningen University & Research bundelen krachten
-
Category
Research -
Date
4 november 2020
Essensor en Wageningen University & Research doen sinds november 2020 samen onderzoek naar smaak en beleving van voedingsmiddelen, voedselwaardering en het voedselkeuzegedrag van consumenten. Dankzij deze samenwerking kan wetenschappelijke kennis sneller worden gebruikt voor de ontwikkeling van gezonde producten die door de consument worden gewaardeerd.
Met het ‘Preventieakkoord gezonde voeding’ heeft de voedingsmiddelenindustrie afgesproken de receptuur en samenstelling van veel voedingsmiddelen te verbeteren door de hoeveelheid vet, zout en suiker te verminderen. Om een nieuw of vernieuwd product te kunnen introduceren is het nodig te begrijpen onder welke voorwaarden de consument het verbeterde product gaat accepteren. Wageningen University & Research voert fundamenteel wetenschappelijk onderzoek uit om dit gedrag goed te kunnen voorspellen. WUR wil deze kennis sneller naar de markt brengen en is een samenwerking aan gegaan met Essensor. Essensor biedt sensorische faciliteiten en gestandaardiseerde meetmethodes voor routineonderzoek voor de voedingsmiddelenindustrie. Op deze wijze kan de kennis van WUR vertaald worden naar gezonde producten die bijdragen aan het preventieakkoord.
Meer weten? Neem dan s.v.p. contact met Wim Vaessen – Research Director Essensor – 0654341029